Neem contact met ons op voor meer informatie

Coaching sessies

Coaching sessie

De coaching sessies zijn de gesprekken die we voeren met de ouders en kinderen om actief te sturen naar verbetering. Deze gesprekken vinden meestal thuis plaatst en duren gemiddeld een uur. Voor meer inhoudelijke informatie over kindercoaching en oudercoaching kun je terecht bij de desbetreffende pagina’s hierover.

Altijd uniek en anders

Tijdens de coaching sessies werken we toe naar een positieve verandering in de situatie. Voordat we een situatie kunnen veranderen is het echter belangrijk te achterhalen welke oorzaak hieraan ten grondslag ligt. Hoewel wij als volwassenen namelijk denken vaak de oorzaak voor bepaald gedrag te kunnen achterhalen, kan dit in de belevingswereld van het kind volledig anders worden ervaren.

Het begin van bijna elke kindercoach sessie staat in het teken van vertrouwen opbouwen. Eerlijk zijn over gevoelens en problemen is altijd lastig. Al helemaal met iemand die je nog niet zo goed kent. Om vrij en open te kunnen praten, vinden we het daarom belangrijk om elkaar eerst wat beter te leren kennen. Hierna is het namelijk een stuk makkelijker (en leuker) om dingen met elkaar te delen.

Uniek en opbouwend

Net als dat elke individu en situatie uniek is, geldt dit ook voor onze coaching en de inhoud van de sessies. Coaching sessies variƫren hiermee qua inhoud. De methoden en technieken die we gebruiken hangen af van de gemoedstoestand van het kind of de ouder en de duur van het coachingstraject.

Laten we kennismaken

Bel of mail ons om gemakkelijk een kennismakingsgesprek in te plannen. We bespreken graag de mogelijkheden met je.