Neem contact met ons op voor meer informatie

Werkmethode

Onze werkmethode

Van probleem naar oplossing

Probleem

Voordat je kunt kijken naar de manieren waarop een probleem kan worden opgelost, is het belangrijk het exacte probleem goed boven water te krijgen. Door het in kaart brengen van een probleem vanuit alle beschikbare perspectieven hebben we een duidelijke basis vanuit waar we coaching kunnen toepassen.

Oorzaak

Elk probleem heeft een oorzaak. En hoewel deze altijd aanwezig is, kan het lastig zijn om deze zelfstandig te achterhalen. De oorzaak ligt namelijk niet altijd in lijn met wat de situatie laat zien. Met onze coaching helpen wij ouders en kinderen in het vinden van de oorsprong van hun problemen. Door het achterhalen van de oorsprong kan vervolgens actief worden gestuurd op de oplossing van het probleem.

Oplossing

We geloven er in dat de beste oplossingen voor problemen naar voren komen uit het kind of de ouder zelf. Als coaches bieden wij dan ook geen kant-en-klare oplossingen. Wel bieden we de juist begeleiding en middelen waarmee we samen een passende oplossing vinden. Door zelf de juiste oplossing te kiezen ontstaat er vertrouwen om hiermee actief aan de slag te gaan.

Unieke situaties vragen
om unieke coaching.

Elke situatie is uniek. Met deze benadering gaan wij onze samenwerkingen aan. Dit betekent niet werken met kant-en-klare oplossingen, maar samen bouwen aan een passende oplossing die aansluit bij het individu.

Kindercoaching-Oplossingen
Belevingswereld-kind

De beleefwereld van het kind staat altijd centraal.

Als volwassenen neigen we snel rationele gedachten te koppelen aan het gedrag van een kind. Vaak beleeft een kind een probleem op zijn of haar eigen manier. In onze coaching leggen we de nadruk op de beleving van het kind zelf.

De oorzaak ligt soms op onverwachte plekken.

Soms kan het zo zijn dat problemen die we herkennen bij onze kinderen een andere oorsprong hebben dan we oorspronkelijk dachten. De familiesituatie, keuzes in de opvoeding of onbegrip vanuit de ouders kunnen ongemerkt bijdragen aan het versterken van de problemen.

Zo gaan wij te werk

In onze coaching voor kind en ouder werken wij met een aantal verschillende gesprekken. Hieronder een duidelijk overzicht van de verschillende gesprekken die kunnen plaatsvinden binnen een coachingstraject.

1
Kennismaking
Tijdens dit gesprek maken we kennis en bespreken we volledig vrijblijvend waar de problemen liggen en of coaching een goede oplossing biedt.
Meer informatie
2
Intakegesprek
Tijdens dit gesprek gaan we in op het probleem en ontdekken we waar we focus op moeten leggen in de coaching
Meer informatie
3
Coaching sessies
Afhankelijk van de situatie vinden meerdere kind- en/of ouder coaching sessies plaats waarin we actief gaan werken aan het vinden en oplossen van de problemen.
Meer informatie
4
Evaluatiegesprek
Tijdens het traject gebruiken we het evaluatiegesprek om de vordering en inhoud te controleren en zo nodig bij te sturen.
Meer informatie
5
Eindgesprek
Aan het eind van het traject bespreken we het geheel en geven we adviezen voor de toekomst
Meer informatie

Vragen over onze werkmethode?

Heb je vragen over onze werkmethode of onze coaching in het algemeen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.