Neem contact met ons op voor meer informatie

Oudercoaching

Oudercoaching

Praktische ondersteuning

Soms lukt het met de beste bedoelingen gewoon even niet om de opvoeding van je kinderen zo vorm te geven zoals je graag zou willen. Elke ouder wil het immers goed doen. Soms helpt het als het even anders gaat, de cirkel doorbreken. Het kan fijn zijn als er iemand, een objectief persoon, even meekijkt. We nemen de regie niet over, blijven dicht bij het gezin en geven ondersteuning aan ouders met praktische tips, adviezen, feedback en positieve bevestiging zodat ze zelf weer de regie in handen krijgen.

Samen stellen we haalbare doelen op en werken we, stap voor stap, aan het ontwikkelen van nieuwe opvoedingsvaardigheden, zoals:

– Duidelijke afspraken en regels maken.
– Grenzen stellen.
– Positieve benadering
– Belonen
– Afstemming tussen ouders onderling.
– Je hoeft niet de perfecte ouder te zijn
– Structuur aanbieden.
– Het leren omgaan met boos, agressief gedrag.

Het ontdekken van de eigen bijdrage.

Ouderschap kan soms lastig zijn. Hoewel we ons niet richten op fouten, kan het zijn dat bepaalde patronen een negatieve bijdrage leveren aan het gedrag van het kind. We zoeken samen dus niet naar de ‘juiste’ oplossing, maar naar een die effectief bijdraagt aan de ontwikkeling en gedragsverbetering.

“Door dingen anders te doen doorbreek je de negatieve cirkel.”

Ouders zijn uniek.
Net als onze oplossingen.

Elke ouder is uniek. Om deze reden gebruiken wij als coaches een aantal methoden die afgestemd worden op de ouder of het gezin. Hieronder een kleine greep uit methoden die wij gebruiken tijdens onze oudercoaching.

Vragen over oudercoaching?

Benieuwd of oudercoaching de oplossing is waar je naar op zoek bent? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.