Neem contact met ons op voor meer informatie

Mindfulness

Mindfulness

Wat is mindfulness?

Bij Mindfulness gaat al je aandacht naar waar je op dat moment mee bezig bent. Je bent in het hier en nu. Het laat je anders kijken naar je omgeving en de dingen die je opmerkt. Door verschillende aandachts- en ontspanningsoefeningen zorgen deze ervoor dat het kind tot rust kan komen en zich kan onspannen.

Een kind helpen met ontspannen kan vaak al een geweldige methode zijn, zonder dat hier verder iets achter hoeft te zitten. Vaak gebruiken we ontspanningsoefeningen echter ook om een kind te helpen zijn of haar gevoelens een plekje te geven.

Wanneer passen we dit toe?

Er kan van kinderen te veel gevraagd en verwacht worden. Hierdoor kunnen zij dit ervaren als een “vol hoofd” hebben (pieker gedachten) en ook spanning in hun lijf ervaren. Ze moeten de hele dag van alles, kunnen zich niet goed concentreren, zijn onrustig en vermoeid.

Mindfulness oefeningen kunnen een kind vervolgens helpen om hun “volle hoofd” wat leger te maken. Met een leeg hoofd is het namelijk een stuk makkelijk denken. Niet alleen werken deze oefeningen dus in het begeleiden van onze coaching sessies, maar helpt het de kinderen ook buiten de coaching om rustig te worden. Zo kan mindfulness ook door kinderen zelf worden toegepast om beter en rustiger in slaap te komen.

“Het leren begrijpen van wat je voelt helpt enorm”

Vragen over mindfulness?

Heb je vragen over mindfulness of over onze coaching in het algemeen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.