Neem contact met ons op voor meer informatie

Kwaliteitenkaartjes

Kwaliteitenkaartjes

Wat zijn kwaliteitenkaartjes?

Het focussen op positieven eigenschappen en kwaliteiten heeft een enorm effectieve werking op het gedachtengoed van een kind. Met behulp van kwaliteitenkaartjes komen we op een leuke en laagdrempelige manier in gesprek met kinderen over hun kwaliteiten en talenten. Door ons te richten op de positieve kwaliteiten van een kind leggen we de focus op het bewust worden van een situatie.

Binnen een negatieve manier van denken waarin gevoelens en emoties de overhand hebben is het voor een kind lastig stil te staan bij de dingen waar het wél goed in is. Met kwaliteitenkaartjes kijken we samen met het kind naar zijn kwaliteiten en brengen deze als het ware “in kaart”. Het praten over deze positieve kanten helpt vaak direct in het creëren van een positiever zelfbeeld.

Wanneer gebruiken we deze?

Kwaliteitenkaartjes kunnen in veel verschillende situaties worden ingezet. De meest voorkomende situatie is er een waarin het kind moeite heeft met het eigen zelfbeeld. Juist voor kinderen met onzekerheid en een negatieve blik op het eigen handelen hebben de kwaliteitskaartjes de meeste impact.

Het gebruik van de kaartjes beperkt zich echter niet tot enkel kinderen met een laag zelfbeeld. Het leggen van de focus op de kwaliteiten en talenten van een kind is in veel situaties een stimulerende manier om te kijken naar een andere manier van denken.

“Focussen op kwaliteit en talent helpt direct in het verbeteren van het zelfbeeld”

Vragen over kwaliteitenkaartjes?

Heb je vragen over kwaliteitenkaartjes of over onze coaching in het algemeen? Nee vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.