Neem contact met ons op voor meer informatie

Emotiepotjes

Emotiepotjes

Wat zijn emotiepotjes?

Het herkennen van emoties en gevoelens vormt de ideale basis in het toewerken naar een passende oplossing. Door het inzetten van emotiepotjes helpen we kinderen in het onderscheiden van de verschillende gevoelens die ze ervaren. De emotiepotjes gebruiken we onder andere samen met het prentenboek: “Het kleurenmonster”. Dit is een prachtig boek om emoties te verduidelijken aan het jonge kind. Het kind kan de potjes vullen met zijn of haar gevoelens in de vorm van o.a. knikkers, steentjes, briefjes of poppetjes. Voor oudere kinderen werken we inplaats van potjes met gekleurde dagboekjes.

Wanneer gebruiken we ze?

Emotiepotjes kunnen voor vrijwel elk kind en situatie worden ingezet om een visueel inzicht te krijgen in de gevoelens van het kind. Dit betekent niet dat wij deze methode bij ieder kind zullen gebruiken. Het meest voorkomende gebruik van deze methode is voor kinderen die moeite hebben met het uit elkaar houden van verschillende gevoelens en emoties.

Vooral bij kinderen die moeite hebben met het onderscheiden van de emoties en gevoelens helpt deze methode in het visualiseren van het gevoel. Hierbij biedt het een situatie waarop de coach actief kan sturen.

“Het onderscheiden van emoties helpt je begrijpen wat je voelt”

Vragen over emotiepotjes?

Heb je vragen over emotiepotjes of over onze coaching in het algemeen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.