Neem contact met ons op voor meer informatie

Kindercoaching

Kindercoaching

Wij begeleiden kinderen
o.a. met slaapproblemen.

Tijdens kindercoaching worden kinderen op een laagdrempelige en praktische manier geholpen in hun gedrag en ontwikkeling. Hoewel problemen bij kinderen altijd uniek zijn, kan hier gedacht worden aan bijvoorbeeld: faalangst, verdriet, onzekerheid, hooggevoeligheid, perfectionisme, heimwee, pesten en nog veel meer.

In onze kindercoaching zetten we de belevingswereld van het kind altijd centraal. Door het probleem vanuit de beleving van het kind te benaderen ontdekken we wat er in het kind omgaat. Vervolgens kijken we hoe we door middel van het inzetten van verschillende methoden en werkwijzen het probleem kunnen verminderen of verhelpen. De rol van de coach is hierbij op de achtergrond. Het kind zal zelf de positiviteit en kracht van zichzelf ontdekken, die het nodig heeft, om weer door te kunnen.

“Het kind weet de oplossing vaak zelf te vinden.”

Alles begint bij de oorzaak.

Door goed te kijken naar de belevingswereld van het kind gaan we op zoek naar waar de kern van het probleem zich ontwikkeld heeft. Door het kind de oorzaak van het probleem te laten inzien, kan dit helpen in het toewerken naar een verandering in het gedrag.

Image2
Playmobil-Image-New

Samen toewerken naar de kracht van het kind.

Doormiddel van het inzetten van verschillende methodieken kan de coach het kind vooruithelpen. Het kind het inzicht laten krijgen dat hij of zij eigenlijk zichzelf vooruit kan helpen, is daarbij van groot belang.

Vragen over kindercoaching?

Wil je iets aan ons kwijt of heb je brandende vragen? Bel ons gerust op. We zitten klaar om al je vragen vrijblijvend te beantwoorden.